Pucko

Idag går en puckopokal till en fantastisk man som gjort något av det mest osannolika jag någonsin hört talas om. Det var 1982 och vår hjälte heter Larry Walters och bodde i Los Angeles. Larry hade alltid velat flyga, och en dag när han satt i sin mysiga solstol och tittade upp mot himlen fick han en ide. Han hoppade in i sin bil och körde iväg till ett av försvarets överskottslager som fanns i närheten. Där köpte han 45 väderballonger som ursprungligen var menade för arméns meteorologer. Dessutom köpte Larry ett gång tuber med heliumgas. Väl hemma igen så förankrade Larry solstolen vid altanens betongplintar, sen fyllde han alla 45 ballongerna med helium och band fast dom i solstolen, en efter en. Han klädde sig varmt och packade solstolen med matsäck, mackor och öl och tog med sig sitt luftgevär ombord på sitt luftskepp.


Larrys plan var att lite elegant stiga upp ett tiotal meter, kanske något högre. Hänga där uppe i det blå och dricka öl och ha det bra. Kanske snacka lite skit med de avundsjuka grannarna och framkalla ett och annat förvånat utrop nere från landbacken. När allt var klart så satte sig Larry tillrätta och skar av repet som höll fast stolen. Nu visade det sig att Larrys’s plan inte riktigt höll måttet, Larry hade överhuvudtaget inte kollat vilken lyftkraft som 45 väderballonger hade. När repet kapades så sa det “SVOOSH!”.


Larry själv kommer knappt ihåg de första 10 sekunderna av resan upp i det blå. Det gick så fort och accelerationen var så våldsam att Larry tappade orienteringen för några ögonblick. Knappt FEM TUSEN meter upp i luften, just det FEM KILOMETER upp i det blå, planade ballongen ut och Larry satt där skräckslagen och iskall och visste inte vad han skulle göra. Efter att ha tillbringat 14 skräckfyllda timmar däruppe så tog Larry mod till sig och sköt sönder ett par av ballongerna med luftgeväret, vilket gjorde att ekipaget tappade en del av lyftkraften och sakta sjönk ner mot marken. Till slut fastnade Larry och hans märkliga transportmedel i några telefonledningar. Larry var tryggt tillbaka på landbacken, men hans luftfärd hade väckt en massa uppmärksamhet. Inte minst bland de piloter som skulle landa på Los Angeles flygplats och i inflygningskorridoren såg en man drivandes omkring i en solstol under ett fett knippe väderballonger. Den dagen fick flygledningen ta emot en lång rad märkliga radioanrop.


Larry klarade sig utan skador med fick böta 15.000 kronor till det Amerikanska Luftfartsverket. Numera tjänar Larry pengar på att resa omkring och berätta om sin bisarra flygtur.



Kommentera inlägget här:

Namn:

Är du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: